אזכרה בשנה מעוברת

  • כ"ג אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בע״ה קם משבעה על אבי ז״ל ביום רביעי בבוקר. האם ביום חמישי אחר הצהריים אני יכול להשתתף בפגישה של העבודה? זו לא מסיבה אלא נטו עבודה.
שאלה נוספת: אבי עליו השלום נפטר ביום י״ט אלול. האם יום השנה זה י״ט בחודש אב? כלומר 11 חודש מיום הפטירה?

תודה

תשובה

שלום רב,

1. מותר.

2. שנת תשע"ט הבעל"ט היא שנה מעוברת, ובשנה כזו יש לעשות אזכרה במלאת 13 חודשים, ולכן יש לך לעשות אזכרה בי"ט אלול. וטוב אם אפשר לעשות עוד אזכרה במלאת 12 חודשים לפטירה, דהיינו בי"ט אב (חזון עובדיה אבלות חלק ג' עמוד רלא).

מן השמים תנוחמו,

בשורות טובות,

הלל מאירס