חברה והשקפה

אנחנו אהובים על השם תמיד?

  • י' אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב
ראיתי שהרמבם כותב שיהודי שחזר בתשובה הפך משנאוי כלפי שמיא לאהוב ורצוי
כשיהודי עושה תשובה הוא עושה את זה מתוך ידיעה שהוא כרגע שנאוי על השם? זה ממש קשה

תשובה

שלום וברכה

כאשר האדם מתבונן שעוד רגע במחי יד הוא הופך להיות אהוב לפני המקום הרי שאין לך פיתוי גדול יותר לשוב בתשובה, השם יושב ומצפה לנו מעבר לחומת החטיאם כביכול ומחכה לחבק אותנו ולהרעיף את טובו עלינו, וכי יש לך אהבה גדולה יותר מזה כבר עכשיו בזמן החטא שה' יושב ומצפה לנו כל כך?

הכוונה שלא אמש היה שנוי היא שהדם כביכול אין לו ברירה ומנהג אל החטא כשונא שאינו שומע תפילתו, אבל כל שנאה אמיתית כלל כפי שביארתי שלא יתכן שנאה כאשרישובים ומצפים מתי אוכל להראות לאדם את אהבתי איליו.

בהצלחה,