אמונה

אם לכל מקרה בתורה יש מס’ פירושים מה הנכון ?

  • ח' אלול התשע"ח

שאלה

כבוד הרב שלום,
אני בחורה דייה ומאוד מאמינה בקדוש ברוך הוא! אבל מה שלא מובן לי זה למה לכל מקרה בתורה או בסיפורים שנקראים מיתוסים כמו "היבשת האבודה-אטלנטיס" יש כמה פירושים?לא אמור להיות פירוש אחד למקרה?הרי לצורך העיניין פרח נבל כי לא השקת אותו וזה הפירוש! אני לא יודעת אם אני מסבירה את עצמי נכון אבל כוונתי היא שעל מה יש להסתמך?אני מנסה לחקור ולשמוע דברים ולחפש ופשוט לכל דבר בתורה יש מספר פירושים אז מה מהם הוא הנכון?מה באמת קרה? האם היבשת אטלנטיס אמיתית? האם חייזרים קיימים?האם בתולות ים קיימות?מאיפה נובע המיתוס על האלים היוונים? אני רוצה להבין ויש כל כך הרבה בילבול סביבי בנושא הזה ..אולי אם היה רב שהיה נותן לי תשובה שתספק את הנפש שלי הייתי נרגעת..אני מאמינה בקדוש ברוך הוא באמונה אמיתית ואוהבת אותו מאוד הקדוש ברוך שומר עליי כל הזמן אבל אני עדיין לא יכולה להתעלם מהשאלות שצצות לי ..אני רוצה לדעת אני רוצה להבין אני רוצה לחקור ואני חייבת תשובות כי בלי התשובות האלה זה נורא קשה להשאר על הקרקע כי בלי תשובות?אני לי קרקע יציבה ..אשמח לקבל תשובה ואני ממש מתנצלת אם בילבלתי נורא..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יש נושאים שהם בגדר "סתרי תורה", ולכן יש פירושים שונים בהבנתם. עצם העובדה שאינם ברורים לנו - פירוש הדבר שהקב"ה לא רוצה שנעסוק בהם יותר מדי, אלא נשאירם לחכמים לחקור בהם.

 אמרו חז"ל: "במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך אל תחקור, במה שהורשית התבונן, אין לך עסק בנסתרות" (חגיגה דף יג, א), רש"י: "במופלא ממך - במובדל ומופרש ממך שלא רצה הקב"ה לגלות לך".

תורתנו הקדושה מלמדת את היהודי הדרכה בחיים (ספר דברים יח, יג): "תמים תהיה עם ה' אלוהיך", ומפרש רש"י: "התהלך עמו בתמימות ותצפה לו... כל מה שיבוא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו".

איני יודע מה הקשר לגבי העיר אטלנטיס, שהרי אין כל ראיות לקיומה, ולא מוזכרת בפירוש במקורות היהודיים, כך שאין טעם לעסוק בה.

אין כל הוכחה לקיומם של חייזרים, והתורה אינה כותבת על קיומם:

https://www.hidabroot.org/article/80390

לגבי בתולות ים - אין מקורות ברורים בנושא הזה, ולפי פשוטו דיברו על דולפינים:

https://www.hidabroot.org/article/80388

במקומך לא הייתי מטריד עצמי בשאלות על יצורים מסתוריים ומימדים אחרים, אלא לעסוק בעיקר: תכלית החיים, הסיבה למענה נבראנו. אנו יודעים שהיתה יציאת מצרים, עשרת המכות, נסים אדירים לעיני כל עמנו, קיבלנו תורה אלוקית בהר-סיני - תורה שאלוקים בורא העולם בכבודו ובעצמו מסר לנו, ואין דבר גדול מזה! עלינו להתחזק בשמירת המצוות שהיא עיקר תכליתנו לעולם הבא.

בברכה,

דניאל בלס