אמונה

ימי אלול- תשובה

  • ה' אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבודו

שמי דוד ואני בתשובה כבר למעלה מ 6 שנים ואני יודע שיש 24 דברים המעכבים את התשובה , בינהם גזל.

השאלות שלי מחולקת לכמה נושאים מאחר והסוגיות מורכבות, באם תוכלו לעזור לי , אבל תתחשבו בנסיבות שאני תפרן עם המון חובות אבל המון אבל עדיין מנסה להחזיר, לפחות למי שאני חייב לא כבר תקופה ארוכה.

להלן השאלות:

1. הלוואה שלקחתי לפני כמה שנים טובות ולא החזרתי- מה אני כן יכול לעשות בהתחשב העובדה שאין לי להחזיר , איזה פנייה אני יכול לעשות למי שאני חייב.
2. האם העובדה שחבר עזר לי ולעולם לא ביקש ממני כסף אני יכול לבקש סליחה ולבקש ממנו שיאפשר לי יום אחד להחזיר כשיהיה לי? האם זה בסדר להתחייב על משהו שלמעשה אינני יודע מתי יהיה לי להחזיר?
3. האם למי שאני חייב אני יכול לספר לו על מצבי ולבקש את סליחתי ובכך בעצם הרמיזה אולי הוא יחמול עליי ויוותר לי על החוב.
4. האם למי שאני חייב אני יכול לבקש ממנו לסלוח לי ולוותר לי על החוב.
5. האם למי שאני חייב ואני מתבייש להודות בין אם לקחתי/גנבתי ללא רשות אני יכול להחזיר בסתר?? באיזה אופן זה צריך להתבצע? מכתב? שליח? האם זה פוטר אותי? האם גם למי שאני לא יכול להודות על עצם הגניבה/לקיחה אני יכול לשלוח מכתב אלמוני שפשוט יסלח למי שעשה את המעשה? וגם יוותר על הגזילה
6. האם כשמדובר במעשה שנעשה בצוותא, כגון גניבה מעסק, אני יכול לפנות לבעל הבית רק אחרי שאני יודע שאין חשש על פי חוק להיחקר במשטרה וכו', ולספר לו על המעשה ולבקש סליחה ואולי לשלם לו את החלק היחסי שנלקח? או לבקש ממנו שיוותר לי?

אני מבקש בכל אופן של בקשה לענות על כל שאלה שנשאלה באופן המסודר, לכל שאלה יש סימן שאלה.
כל זאת על מנת שאבין את הרעיון ואמצא את הדרך איך אני מתקן

זה לא סוד שמצבי הכלכלי קשה כמה שנים ואני מתקשה להחזיר חובות אפילו של מכולת וסנדלר של 70 שקל.

בבקשה תעזרו לי

תשובה

שלום וברכה

ראשית אברך אותך בפרנסה מרווחת שתוכל לשלם את כל החובות. שתהיה לך שנה טובה ומבורכת.

1. תנסה לבקש ממנו שימחול לך או שיעשה לך תשלומים קטנים שתוכל לעמוד בהם.

2. לא להתחייב ולא להבטיח.

3. יש לספר את ממצבך הקשה ולבקש מחילה גמרוה.

4.  בוודאי.

5. תוכל לשלוח מכתב אלמוני, אבל יש בזה בעיה רצינית כי לא תוכל לדעת אם הוא מחל לך. כדאי לפתוח מייל ייעודי אלמוני מיוחד לזה ותבקש שיענו לך במייל אם הוא החליט למחול לך או אל.

6. אפשרי בחלט לעשות כפי שכתבת.

ולסיום שוב אברך אותך לעושר גדול ולהצלחה מרובה בכל מעשי ידיך.

בברכה,

בנימיין שמואלי