אמונה

ספר

  • ד' אלול התשע"ח

שאלה

ב"ה
שלום וברכה
יש לי חבר בעבודה, בחור חכם, שלא מאמין שאפשר להוכיח את מציאות ד'. האם יש ספר שאפשר להפנות אליו? אשמח לשמוע
תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אמליץ על הספר "חידת הקיום" של פרופ' משה טרופ, והספר "אנחנו לא לבד" של עדי כהן. כמובן ספרי המהפך המפורסמים של הרב זמיר כהן שליט"א.

נא לראות רשימת הוכחה מסוכמת בנושא מציאות הבורא בקישור:

https://www.hidabroot.org/he/question/109337

לעיסוק מדעי בנושאי אמונה ומענה לכפירה באינטרנט, יש לחפש בגוגל: "אתר רציו".

נ.ב.

לגבי נושא ויכוח, צריך תמיד לזכור שהאמת אינה סובלת ניצחון. יש להתייחס אל היהדות כאוצר - את האוצר מוצאים רק מי שבאמת מחפשים אחריו. אם ראית יהודי שמתעניין ורוצה לברר את האמת ברצינות, ומוכן לשנות את דעותיו בהתאם, אז ודאי שצריך לסייע לו ולדבר עימו, וזו מצווה גדולה. אך אם ראית אדם שמתעקש על מה שהוא רוצה להאמין בו, ויתירה מזו, נוהג כלפי היהדות בגאווה וזלזול - יש לידע שהאמת תהיה נעדרת ממנו, ולא משנה מה נאמר לו, כמאמר הפסוק "שוחד יעוור עיני חכמים". עם אתאיסטים שבטוחים בעצמם ולא מחפשים אמת, לא ראוי להתווכח כלל. ויכוחים שכאלו יכולים רק להזיק, ואין בהם כל תועלת.

הכול תלוי בפתיחות של האדם ומוכנותו לקבל דברי אמת.

אשמח להיות לעזר בכל שאלה.

בברכה,

דניאל בלס