חברה והשקפה

נבואת רבי חיים?

  • ט"ו אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
ראיתי שהרב קנייבסקי אמר שהמשיח נולד בתשעה באב האחרון..מממ לא בא חס ושלום לזלזל בדבריו של אף רב ובטח ובטח שלא בדבריו של הרב קנייבסקי אבל עצם העובדה שיודעים שהמשיח נולד כבר לא הופכת את הגעתו להפתעה לא?
נכון שלא יודעים מתי יגאל אותנו, אבל אפשר לדעת מתי לא..אם נולד השבוע, אנחנו יודעים שבעשר שנים הבאות לפחות לא נגאל..(לא יודע איך זה עובד העניין עם המשיח אבל אם הוא אמור לקבץ את כל עם ישראל ולנצח לנו את המלחמות קשה לי להאמין שיעשה את זה ילד שעוד לא נפלו לו כל השיניים)

תשובה

שלום וברכה

לא חקרתי את הדברים אבל יכולני לומר מראש שאין לדברים שחר כלל והרב לא אמרם מעולם כנבואה מלבד ציטוט של דברי הגמרא שהמשיח נולד בתשעה באב.