אמונה

בנוגע לנבואות הגאולה

  • י"א אב התשע"ח

שאלה

בהקשר של נבואות הגאולה ישנה נבואה אחת שאינה ברורה לי.
כוונתי היא לנבואה הזו.ילקוט שמעוני ישעיהו ס
אמר רבי יצחק:
שנה שמלך המשיח נגלה בו כל מלכי האומות העולם מתגרים זה בזה. מלך פרס [איראן] מתגרה במלך הערבי [ערב הסעודית] והולך מלך הערבי לאדום [ארה''ב] ליטול עצה מהם. וחוזר מלך פרס ומחריב את כל העולם. וכל אומות העולם [הנשארים] מתרעשים ומתבהלים ונופלים על פניהם ויאחוז אותם צירים כצירי יולדה. וישראל מתרעשים ומתבהלים, ואומרים להיכן נבוא ונלך? ואומרים להיכן נבוא ונלך? ואומר להם [הקב''ה], בני אל תתייראו, כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם. מפני מה אתם מתייראים, הגיע זמן גאולתכם!

השאלה שלי היא כך: כתוב "חוזר" מלך פרס...
חוזר? מאיפה, לאן הוא הלך?
דבר נוסף אם אמרנו שזה יקרה לאחר פגישה עם נשיא ארה"ב הרי שהפגישה לזמננו אנו כבר התקיימה..
אשמח לתשובתך בנושא
תודה על הכל אישית אוהב לשמוע את השיעורים שלך ומתחזק מהם.

תשובה

שלום וברכה,

לפי הפשט, מלך פרס חוזר מההתגרות במלך הערבי, כלומר עוזב את התגרה עמו והולך להחריב את העולם.

אין לנו הבנה בנבואות ומדרשים, רק רמזים שיכולים להתקיים בכל דור. לעתים נדמה שהרמז התקיים. הרמב"ם כתב על זאת בהלכות מלכים ומלחמות פרק יב:

"ייראה מפשוטן של דברי הנביאים, שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג; ושקודם מלחמת גוג ומגוג, יעמוד נביא לישראל ליישר ישראל ולהכין ליבם:  שנאמר "הנה אנוכי שולח לכם, את אלייה הנביא" (מלאכי ג,כג).  ואינו בא לא לטמא הטהור, ולא לטהר הטמא, ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות, ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין; אלא לשום שלום בעולם, שנאמר "והשיב לב אבות על בנים" (מלאכי ג,כד).

ד  ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המלך המשיח, יבוא אלייהו.  וכל אלו הדברים וכיוצא בהן--לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו:  שדברים סתומים הן אצל הנביאים...

ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך בדברי מדרשות האמורים בעניינים אלו וכיוצא בהן; ולא ישימם עיקר--שאינן מביאין לא לידי אהבה, ולא לידי יראה.  וכן לא יחשב הקיצין; אמרו חכמים, תפוח דעתן של מחשבי קיצין.  אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר, כמו שביארנו."

עלה והצלח!

בברכה,

דניאל בלס