שבת

האם מותר ללכת ללונה פארק שפתוח בשבת?

  • י' אב התשע"ח

שאלה

שלום רב,
רציתי לשאול אני מעוניינת ללכת עם בני ללונה פארק ביום חול רגיל אמצע השבוע כמובן. האם ישנו איסור ללכת לשם מכיוון שהמקום פתוח גם בשבת?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך ללכת עם בנך נ"י ביום חול ללונה פארק שפתוח גם בשבת. אמנם אם קיים לונה פארק שסגור בשבת ראוי במידת האפשר (אם אין טרחה יתר על המידה והמחירים פחות או יותר שווים) ללכת אליו כדי לעודד ולחזק את ידי שומרי השבת.

מקורות: יעויין בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תתה) וחלק ב' (סימן קצה ותשכד) ובספר דרך שיחה חלק א' (עמוד ערה) ובספר שלחן יוסף (עמוד נב) ובמכתבם של גדולי הדור הנדפס בסוף ספר הליכות שבת חלק א'.

בברכה,

הלל מאירס