חגים ומועדי השנה

האם מותר לעשות ניתוח בתשעת הימים?

  • ה' אב התשע"ח

שאלה

התקשרו אלי כדי לעבור ניתוח מחר להוצאת הפלטינות מה לעשות, בבקשה תענו לי האם מותר לעבור את הניתוח או שאני אדחה אותו. תודה

תשובה

שלום רב,

אם העניין לא סובל דיחוי את יכולה לעשות את הניתוח גם בתשעת הימים, ואם הוא סובל דיחוי עדיף לדחות עד אחרי תשעה באב.

מקורות: יעויין שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק ב' (סימן רכו), קובץ מבית לוי (בין המצרים תשנ"ט עמוד י), חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד קכח סוף ד"ה ובמדרש) ואשרי האיש חלק ג' (פרק סט סעיף ה). וע"ע שו"ת ויברך דוד חלק א' (סימן סו) שתכף ומיד אחרי תשעה באב אפשר לעשות ניתוח ללא חשש.

בברכת רפואה שלמה,

הלל מאירס