שו"ת תשעה באב

צום תשעה באב שחל בשבת

  • ה' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב
ברצוני לדעת לגבי 9 באב שחל השבוע
הכיצד יתכן שיצאת השבת חלה בשעה 20:24 ואילו 9 באב מתחיל חצי שעה קודם לכן
נמצא שהצום חל ביום שבת או לחילופין שהשבת תמיד יוצאת 20 דק לאחר שקיעה ולא יותר מכך כפי שמופיע בלוח השנה
אם כך מדוע אסור לעשות מלאכת חול חצי שעה קודם צאתה בדיוק שכבר נכנס הצום וכנראה השבת כבר יצאה
אשמח לתשובה ברורה בהקדם
תודה מראש וצום מועיל
יוסי

תשובה

שלום וברכה

איסור אכילה הוא דקה לפני השקיעה. צאת השבת הוא כרגיל בכל שבוע.