אמונה

למה ה נותן שיגדפו אותו?

  • כ"א תמוז התשע"ח

שאלה

שלום קוראי לי נאור, אני חייל כבר למעלה משנתיים. לא מעט פעמים בשירות שלי כני שומע אנשים שמקללים את ה, מגדפים, לא מאמינים, ובאמת שזה חורה לי. איך ה שהוא כל יכול פשוט לא ״מוריד ברק״ והורג אותם, הרי רשום שמי שמקלל את השם דינו מוות. מצד אחד יש הסתרה ורצון חופשי, מצד שני כמה? זה מגיע למצב שאנשים יהודים לצערנו כופרים בקול, למה ה לא ״עושה עם זה משהו״?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כואב הלב. ראוי להתרחק מאוד מאנשים כאלה, שאין להם כבוד בסיסי ליוצרם.

בדורו של איוב כל אדם שהיה מחרף - אכן היה נהרג. אף למרות ייסוריו לא הסכים איוב לחרף ולמות.

מאז חורבן בית המקדש השני נכנסנו לתקופה של גלות פיזית ורוחנית עם הסתר פנים, אשר סופה כידוע בשיבה לארץ ישראל בארץ הימים ובמלחמת גוג ומגוג, אשר תכליתה ביאת משיח צדקנו ובניית המקדש השלישי. אז נראה שוב שכר ועונש בחוש.

האדם החוטא כמובן נושא עמו עוון חמור, אשר ייאלץ לשלם עליו בהמשך חייו בעולם הזה (מחלות או תאונות ל"ע), או בעולם הבא - שהוא העיקר והתכלית. יש גם נשמות שחוזרות בגלגול לכפר על עוונות קודמים, וזה הטעם לאנשים שנולדים עם מחלות ומומים ר"ל. אך כל נשמה חוזרת לתקן מה שפגמה, כדי שתוכל לכפר על חטאיה ולזכות לחלק לעולם הבא.

כמובן שבכל שלב יכול אדם לעשות תשובה על מעשיו הרעים, ואז דינו יתמתק ויוקל עליו.

ראה עוד במאמרי על השגחה פרטית, והסיבה מדוע ה' מסתיר פניו בענייני שכר ועונש בדורנו:

https://www.hidabroot.org/article/220780

בברכה,

דניאל בלס