חברה והשקפה

האם חורים שחורים קשורים לאלוקים?

  • ט"ו תמוז התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול האם חורים שחורים הנמצאים בחלל קשורים לאלוקים? האם כל התאוריות של מדענים בעצם מפחידות אותנו לא גורמות לנו לחקור את זה מקרוב שמה נגלה דבר אלוקי ?

תשובה

שלום וברכה,

"חור שחור" אינו באמת חור בחלל, כי אם כוכב בעל מסה גדולה מאוד, אשר מרוב המסה שלו - קרס לתוך עצמו כך שהאנרגיה שלו מתרכזת בנקודה קטנה מאוד. אך המסה של הכוכב עדיין שם, מרוכזת בנקודה קטנה זו הנקראת בשם "חור שחור". גודלו של הכוכב הוא שמושך מסות קטנות ממנו, כשם שעצמים נמשכים למרכז כדור הארץ.

לא ניתן לחקור חורים שחורים באופן ישיר, הן מפאת מרחקם האדיר מאתנו (ברוך השם), אך גם מפני שכל כלי-גישוש שהיה מתקרב לחור שחור, היה נבלע אל תוך המסה שלו.

חורים שחורים כמו כל הכוכבים נבראו בידי ה' בששת ימי בראשית. ניתן להביט על חורים שחורים, כעל סוג מיוחד של כוכבים.

בברכה,

דניאל בלס