חברה והשקפה

האם אלוהים אוהב רק בני אדם?

  • ט"ו תמוז התשע"ח

שאלה

האם אלוהים אוהב רק בני אדם או גם את החיות והצמחים והדומם?

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה אוהב את הבריאה כולה, לכן אמר עליה "והנה טוב מאוד" (בראשית א, לא).

יש לכך התייחסות בהלכה וגם במדרשי חז"ל: "ראה את מעשה הא-לוהים כי מי יוכל לתקן את אשר עִותוֹ" (קהלת ז, יג) - בשעה שברא הקב"ה את אדם הראשון, נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן, ואמר לו: ראה מעשיי כמה נאים ומשובחים הם, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם תקלקל אין מי שיתקן אחריך (קהלת רבתי, ז, כח).

עם זאת, יש דרגות בבריאה: דומם, צומח, חי, חי מדבר.

כל דרגה גבוהה יותר מן הקודמת לה, ולפיכך קרובה יותר לאור האלוקי וקבלת פני שכינה. ראה כאן הסבר בהרחבה:

https://www.hidabroot.org/he/article/109596

האדם הבוחר בטוב מסוגל להגיע למדרגה הגבוהה ביותר מכל הנבראים. כל הבריאה כולה תלויה בקיום התורה והמצוות: ""כה אמר ה', אם לא בריתי יומם ולילה חקות שמים וארץ לא שמתי" (ירמיהו לג, כה).

בברכה,

דניאל בלס