נשים

האם מותר לבנות במקהלה לשיר ליד גברים?

  • י"ב תמוז התשע"ח

שאלה

האם מותר לכמה בנות במקהלה לשיר ליד גברים? ומה המקור לכך? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לבת לשיר ליד גבר משום קול באישה ערווה. ואין הבדל בין בת אחת לכמה בנות במקהלה.

מקורות: האיסור שיש לאיש לשמוע אישה שרה משום קול באישה ערווה כתוב במסכת ברכות (דף כד עמוד א). וכן הוא להלכה בשלחן ערוך אבן העזר (סימן כא סעיף א). וגם כשכמה בנות שרות יחד האיסור במקומו עומד, וכאשר מפורש יוצא בשו"ת חתם סופר (חלק חושן משפט סימן קצ). וכן כתב בשו"ת שבט הלוי חלק ה' (סימן קצז אות ד) בעניין קול באישה ערווה, דבר פשוט דאפילו משוררות הרבה נשים יחד איכא איסורא, והדברים פשוטים וכתבתי רק להוציא מלב הטועים בזה. ע"ש. וכן פסקו בספר חוט שני על אבן העזר סימן כא (עמוד נב אות ד) ובשו"ת אבני ישפה חלק ב' (סימן ה ענף א).

בברכה,

הלל מאירס