נשים

שיערות גוף

  • י"ב תמוז התשע"ח

שאלה

שלום. למה יש לנו שיערות בגוף,בעיקר לנשים? גם ככה מורידים אותן אז למה מלכתחילה זה קיים ?? האם זה נועד כסבל לתיקון?

תשובה

שלום וברכה,

גברים ונשים מתפתחים כאותו עובר, וחולקים מנגנונים זהים של שיערות - רק כמותם משתנה מגברים לנשים.

לכולנו אותו מספר שיערות המכסות את הגוף כולו, אפילו בתינוק הנראה חלק. רק שאצל גברים השיערות מתעבות ושחורות, ולכן נראות לעין, ואילו אצל נשים לרוב השיערות דקיקות ובהירות מאוד.

שיערות מגנות על עורנו מחיידקים, מנדפות זיעה, שומרות על חום הגוף בכך שהן כולאות שכבת אוויר מבודדת בקרבת הגוף ועוד. בנוסף כמובן יוצרות הבדל ניכר בין גברים לנשים. העיסוק האובססיבי של דורנו בהסרת שיער הוא תופעה תרבותית, ולא אנושית.

עוד בנושא זה:

https://www.hidabroot.org/question/35565

בברכה,

דניאל בלס