שאל את הרב - כללי

מלכויות פרס ורומי

  • כ"ט סיון התשע"ח

שאלה

שלום,
בתחילת מסכת ע"ז כתוב שמלכויות פרס ורומי תמשכנה עד שיבוא משיח, ולכאורה זה לא קרה כי הן חלפו מהעולם מזמן. ההסבר של מהר"ל לזה שההמשך של פרס הוא האסלם ושל רומי הוא הנצרות קשה להבנה שאין קשר רציף עכ"פ בין מלכות פרס והאסלם וגם אין האסלם מזדהה עם הפרסים הקדומים או רואה את עצמו כהמשך שלהם ולמיטב ידיעתי גם אין הם בני אותו גזע. אם כן מה ההסבר לכך?
תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

העמים האירופאים ותרבות ארה"ב הם המשך כמעט ישיר של תרבות רומא, עניין המתבטא בדת השלטת שקיבלה רומא לפני כאלפיים שנה - הנצרות, אשר הושלטה בכל ארצות אירופה, ובערכים החיצוניים שהנחילה להם - האמנות והספורט והתרבות וכו'.

איראן של היום הנה המשך כמעט ישיר של פרס הקדומה, הם נמצאים באותו חבל ארץ, זו תרבות המחזיקה במוסר המזרח, ומכל מדינות ערב מלכות זו כיום מאיימת עלינו ביותר, ומייצגת את רוב מדינות ערב בעוצמתה הצבאית! קשה שלא לראות את הדמיון ביניהם ובין אבותיהם - הן מבחינת תרבות והן מבחינת מיקום גיאוגרפי.

בברכה,

דניאל בלס