שאל את הרב - כללי

האם יש אנשים שלא יקומו בתחיית המתים?

  • כ"ט סיון התשע"ח

שאלה

האם יש מצב שאדם לא יהיה אחרי שהמשיח יבוא? תודה

תשובה

שלום רב,

באופן כללי כל היהודים יזכו לקום בתחיית המתים כמבואר במסכת סנהדרין (דף צ עמוד א).

אולם יש יוצאים מן הכלל, ומהם: מי שלא מאמין בתחיית המתים, לא יקום בתחיית המתים מדה כנגד מדה (שם).

וכן מי שלא למד תורה כלל, או לפחות סייע באיזו שהיא דרך בידי לומדי התורה, לא יקום בתחיית המתים, כי אור התורה הוא זה שמחיה את האדם (מסכת כתובות דף קיא עמוד ב).

וכן מי שהלווה בריבית לא יקום בתחיית המתים (תוספות מסכת סוטה דף ה עמוד א).

בברכה,

הלל מאירס