חברה והשקפה

חוזרת תשובה . מתלבטת בין גן חבד לבין גן חרדי (מכינה א’)

  • כ"ז סיון התשע"ח

שאלה

אני ובעלי חוזרי תשובה. נשואים כמעט 5 שנים.
שנינו עובדים שכירים. בעלי קובע עיתים לתורה באופן יומי קבוע.
בננו הבכור עולה בשנה הבאה לחינוך חובה . למעשה כיום נמצא בגן חרדי (בנים ובנות) ואנו שלמים ומרוצים בבחירתנו.
שנה הבאה התלבטות קשה האם לשים בתלמוד תורה או בגן חבד. אנו מרגישים כי מבחינה רוחנית אנחנו גבוהים ושואפים לתלמוד תורה וכן סביבתנו הטיבעית (הורים של בעלי ואימי ) הם חילונים לגמרי . דבר שיעמיד אותנו בהמון ניסיונות בעתיד הקרוב באם נבחר בתלמוד תורה.
אני מתקשה לקבל החלטה ממקום של פחד לקיצוניות שיעשה בדיוק את ההיפך לגמרי שכן אני ובעלי חזרנו בתשובה מהכרת הטוב.
אני מתפללת כל יום ואין לנפשי מנוח לגבי החלטה גורלית זו.
אנחנו פוחדים לאבד את המשפחה ומצד שני רוצים לתת נחת לבוראנו.
האם זה טוב חינוך של חב"ד? יש בגן מחשב שהילדים לומדים דרכו אותיות ומשחקי חשיבה , אני לא אוהבת את הרעיון של מחשב כי זה חושף בפניהם את האופציה. מצד שני בעולם שלנו המתקדם מתישהו הוא יחשף לכלי הזה...
הרב בבקשה עזור לנו להחליט מה נכון בעבורנו.

תשובה

שלום וברכה

על פניו בוודאי עדיף משהו חרדי אבל אם תרצו נוכל לבדוק את הדברים לעומק טלפונית, נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב אילייך לבדיקת הדבר הטוב ביותר לביתך.

בהצלחה,