חברה והשקפה

חומר למחשבה

  • כ"ה סיון התשע"ח

שאלה

מחילה מכבוד הגדול של הרבנים
ופנייתי לכבוד הרב זמיר הכהן בכוונה שהוא נשיא האתר
הרקע לפנייתי
אני בחור דתי שבאמת מנסה להתקרב עןד ועוד בעבודת ה' ברוך ה' יש לי רב
אני מנסה לומר לגבי חוזרים בתשובה שצריך להכווין אותם בחזרה בדרך של "תוכנית כתובה" ואיך הגעתי לתובנה כזאת
אני ברוך ה' לומד תודה והלכה.. ןגם מתעסק בספורט ותזונה
ובכדי לשמר על משקל תקין ובריאות הלכתי לתזונאי וקיבלתי תוכנית תזונה שלפיה אני עובד ומצליח כך גם לגבי תוכנית אימון עובד לפי תוכנית ומשיג תוצאות....
למה אי אפשר להכין תוכנית לימוד/ליווי לחזרה מתשובה
מה ללמוד? מתי ללמוד? כמה זמן להקדיש? מאיפה להתחיל? כל החזרה בתשןבה מבלבלת נורא חייב סדר אחרת גם שם אפשר ללכת לאיבוד קןרה בהרבה מצבים שאנשים מתחילים מהגבןהה ואז נופלים או ההפך
הייתי שמח להתייחסות הרב זמיר הכהן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אינני הרב זמיר כהן שליט"א, אך אשמח להשיב לשאלתך.

העניין הוא, שחזרה בתשובה איננה מכונה, אלא דורשת גישה אישית. אצל חלק מבעלי התשובה ההתמודדות הראשונה היא עם המשפחה, אצל אחרים עם האמונה, יש שסובלים מקשיים במוסדות הלימוד, אחרים מפחדים וכדו'.

מספרים על אשה אחת שביקשה להתחזק, ולא ידעה באיזו מצווה להתחיל. היא פחדה להתחיל לשמור שבת שמא תישבר. כשהפנו שאלה זו לאחד מגדולי ישראל, השיב שתתחיל בהדלקת נרות שבת. ולמה? כי זו מצווה נעימה שיהיה לה קל להתחבר אליה. ומתוכה לבה ייפתח להתחזק בשמירת עוד מצוות.

כך שההדרכה צריכה להיות אינדיבידואלית.

מסיבה זו, בהידברות הוקם מענה אנושי, להדריך את המבקשים להתחזק בהכרת יהדותם ושמירת התורה והמצוות:

עם זאת, דבר אחד נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, והוא ההתחברות הקבועה לשיעורי תורה. התורה היא כנגד כל המצוות, כי בכוחה לטהר את הלבבות ולחזק יותר מכל. לכן הצעד הראשון הוא להתחבר לשיעורי תורה, אפילו אם רק לצפות בקביעות בשיעורים באתר/ערוץ הידברות. כמו כן במענה האנושי, מציעים שיעורי תורה באזור מגוריך ורב להדריך אותך.

שלך בברכה,

דניאל בלס