נוער

האם מותר ללכת עם מכנסיים?

  • י"א סיון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני באה מבית דתי שבו אמא שלי הולכת עם מכנסיים ואני החלטתי שאני לא הולכת עם מכנסיים לפני כמה שנים ,בשלוש שנים האחרונות אני לא הולכת עם חצאיות ארוכות רק חצאיות מיני כי קשה לי עם חצאיות אחרי הברך בשנה האחרונה חשבתי לעצמי שאולי כדי שאני אלבש מכנסיים במקום החצאיות הקצרות שלפעמים הם ממש לא צנועות אני בחיים לא אשים שורטים או גופיות רק מכנס ארוך האם זה אפשרי?מה אתה חושב?

תשובה

שלום וברכה

מכנס ארוך אכן עדיף מחצאית מיני אולם שניהם לא מומלצים, בוודאי הדרך הנכונה היא למצוא את הכוחות ואת דרכים להתחזקות להליכה בחצאית כשרה ובכך תזכי לנהוג כבת ישראל כשרה וראויה. ראוי לשבת עם עצמך ולחשוב מה הקושי שלך החצאית הכשרה ואיך א תיכולה להתמודד ולחזק את היראת שמיים שלך כדי שתזכי להקים בעז"ה בית נאמן לה' ולתורתו שבנייך ובנותייך ימשיכו בדרכך בנאמנות וביראת שמיים ראויה כמותך.

אשמח לסייע לך עוד,