בקשת משאלות מנשמת הנפטר, מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. 1.רציתי לדעת אם מותר או רצוי לבקש מבני משפחה קרובים מאוד שנפטרו בקשות או עזרה?? אני באופן אישי מבקר פעם בשנה ביום כיפור את קברם של סבתא וסבא שלי משני הצדדים ז"ל עליהם השלום, ומבקש במיוחד מסבתא שלי מצד אבא שלי שתמיד אומר לי שהיא הייתה צדיקה גדולה משאלות וממבקש ממנה עזרה בכל מה שקשה לי או שלא מסתדר לי בחיים ותמיד אחרי התפילה שלי אני מרגיש כל כך טוב שפרקתי את מה שהיה לי בראש ואף תמיד משאלותי אלייה וכל הבקשות שלי מתגשמות לי ואני ממש מרגיש שהיא שמעה את תפילותיי אלייה 2. רציתי לשאול גם אם קריאת פרק קיט בתהילים זהו פרק שצריך לקרוא ליד קברו של המת כפי שאני עושה תודה רבה מראש

תשובה

שלום

ניתן לבקש מהנפטר שיתפלל בעדך לפני הקב"ה וימליץ טוב בשבילך. אך שהמת עצמו יעשה לא מתפללים כיוון שאין בכוחו לפעול בעצמו כמו שאין בכוח אדם חי לפעול .

כל פרק תהילים טוב לעילוי נשמה,אך ישנם פרקים מסוימים שיש להם יותר כח לעילוי נשמה הם מובאים בסידור כמזמורים לאמירה בבית הקברות.