זוגיות

רווקה פלוס ילדה

  • כ"ב אייר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב אני בחורה דתיה שניכנסה להריון לפני החתונה בסוף לא התחתנו בעקבות חוסר יציבות שלו.. אירגון הידברות עזר לי לשמור על העובר ואני מודה לכם מאוד!! דבר שני אני התחלתי לצאת עם בחור "כהן". לילדה שלי לא כתוב האבא בת"ז כי הוא מסוכן בחיים שלנו ... האבא של הילדה מהמגזר האתיופי ... אבל אני יודעת שבתהליך לפני החתונה היו צריכים להוכיח שהוא יהודי וזה לא נעשה בסוף כי ביטלנו.. אני יודעת שאסור לרווקה שהייתה עם גויים ליתחתן עם יהודי.. אני לעולם לא הייתי עם גווים.. האם יש איזה בעיה להתחתן עם כהן?

תשובה

שלום וברכה

הרבנות תברר מי האבא ותגיע לכך שמדובר באתיופי שעל פי הפסיקה המקובלת ברבנות הם יהודים גם אם לא עברו גיור לחומרא וכך הכל יהיה בסדר בעז"ה.

הישמרי מכאן ואילך מאוד בטהרתך ותזכי לכפרה מושלמת ולחיי אושר ושמחה מתוך בריאות עושר ונחת.

בהצלחה,