חברה והשקפה

הרצל ובן גוריון יקבלו שכר?

  • כ"א אייר התשע"ח

שאלה

שלום הרב. ישנה שאלה שמציקה לי לא מעט זמן וחזרה לנקר בראשי לאחרונה. האם אנשים כמו הרצל ובן גוריון יקבלו שכר על פעילותם שללא ספק הניבה גם דברים טובים. או שמא בגלל שלא כיוונו להקים מדינה דתית אלא חילונית ואף נוצרית לא יקבלו שכר כלל. (וכמו הרומאים שאמר עליהם רבי שמעון בר יוחאי ש"כל שעשו לעצמם ולכבודם עשו)? תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

גמרא מפורשת אומרת: "אין הקב”ה מקפח שכר כל בריה" (בבא קמא דף לח). הקב"ה משלם שכר לכל אדם על מעשיו הטובים. אולם יש אנשים שבוחרים בחיי העולם הזה, ולכן מקבלים את כל שכרם בעולם הזה, על ידי פרסום וכבוד והצלחה חומרית גדולה בחייהם, ואז מאבדים את חלקם לעולם הבא.

על כל פנים, יהודים טועים כמו הרצל שגדל אצל משכילים, אולי בגדר שוגגים שיש לרחם עליהם. ומכל מקום רק הקב"ה יכול לשפוט אותם בצדק וברחמים, כי רואה את מה שבליבם. וכמובן נותן שכר על כל מעשה טוב וכוונה טובה.

בברכה,

דניאל בלס