תפילה וברכות

להכריח ילד להתפלל

  • י"ח אייר התשע"ח

שאלה

יש ויכוח ביני לבין בעלי לגבי תפילה אצל ילד מגיל-7-11. בעלי טוען שצריך להכריח ילד להתפלל ושהוא צריך לדעת שאלו חלק מהחובות של יהודי, ובשלב מאוחר יגיע הרגש. אני טוענת שזה רק מזיק ועלול לפתח אצל הילד שנאה והתנגדות ולכן צריך להזכיר לו בעדינות פעם אחת ולא לעקוב אחריו. יש לנו ילד בן 11 שלא מוכן להתפלל וכל פעם מחדש זה מעורר את הוויכוח בינינו.

תשובה

שלום וברכה

הצדק איתך.

אבל לעולם אל תתווכחי עם בעלך בפני הילד בעניין זה.

צריך לומר לילד שהוא מפסיד מצווה גדולה כל כך וחבל לא לדבר עם ה' או לעשות לו מבצעים וכדו' אבל להכריח ילד לתפילה, לא נכון ולא ראוי.

גם מומלץ מאוד לספר לילד סיפורי צדיקים על מעלת התפילה וכדו אבל לא להכריח אותו לבהות בסידור.

הזמן יעשה את שלו ובעז"ה תרוו ממנו רוב נחת.