מספר שאלות לכבוד הרב.....:

  • י"ז אייר התשע"ח

שאלה

שלום רב,יש לי כמה שאלות וזה בסדר אם יקח לענות בגלל שהם ארוכות:

1)מה הכוונה ב'כל הקורא בספרים חיצוניים אין לו חלק לעוה"ב'. האם זה כל ספר חול שמוצע בחוץ ואין לו הסכמות מרבנים?

2)אם אדם רשאי לקפוץ על רימון רסס כדי להציל את חביריו (כשהוא משער שבכל אופן הוא ימות אך אם יקפוץ על הרימון לפחות חייו של חבריו ינצלו)

3)שתיתי בטעות לגימה מיין של מחללי שבת בפרהסיה.מי שמזג לי את הכוס הוא מאמין בה'. אני צריך לעשות תשובה על כך או שבדיעבד לא עברתי על האיסור.

4)אני משער שאסור לענות לקדיש באמצע קדושה דמיושב בבוקר ובערב(תקן אותי אם אני טועה) . אבל סמוך לקדושה אומרים ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו וגו' (ואולי אפילו היא חלק מהקדושה) האם שם גם אסור לענות לקדיש או ששם מותר(קורה לי הרבה שאני מאחר את שאר הציבור והם כבר מתחילים בקדיש כשאני עוד לא סיימתי את החלק הזה)

5)כשקם משינה סמוך לסוף זמן ק"ש אפשר לנגב ידיי בסדין ולקרוא ק"ש אע"פ שעוד לא נטלתי ידיים ועוד לא בירכתי ברכות התורה?

6)תלויה לי תמונת קיר מהשירות הצבאי שבתמונה יש כמה תמונות מחולקות ובאחת מהם יש את מסגד אל אקצא. יש עם זה בעיה?

7)לכתחילה אין להתפלל כשנצרך לנקביו ובדיעבד אם התפלל ויכל להעמיד את עצמו שיעור פרסה יצא י"ח,
האם הדין כך גם בברכת המזון?

8)מפריע לי שאני לא בטוח אם אני יודע דבר בסיסי כמו ברכת נפשות אחרי שתיה של משקה קל. באיזה אופן אני מברך נפשות, רק אם שתיתי בבת אחת את רוב הכוס(כמו בקידוש) או שגם אם שתיתי בפעימות אבל תוך זמן קצר(ומהו נחשב זמן קצר).
כמו כן תוך כמה זמן לסיום השתיה אני צריך לברך נפשות ואם אחרי שאני מברך נפשות אני רוצה לשתות שוב אני צריך לברך שהכל כי בירכתי נפשות או שברכה אחרונה אינה הפסק ואני לא צריך לברך שוב ברכה ראשונה על השתיה ששותה לאחר מכן.

9)בתפילת עמידה, האם אני יכול לפסוע 3 פסיעות כאשר אמנם מי שמאחוריי סיים להתפלל אך מי שמצידו של אותו האדם שמאחוריי לא סיים להתפלל

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

1. https://www.hidabroot.org/question/26061

2. מותר.

3. ראוי לעשות תשובה.

4. מותר לענות כל אמן בעת אמירת קדושה שלאחר העמידה.

5.  אם אין זמן ליטול ידיים, יכול לעשות כן.

6. לא.

7. כן.

8. צריך לשתות 86 מ"ל בבת אחת, הפסקה של שניה שתיים אינה הפסקה.

9. אם אתה לא בתוך ארבע אמות של המתפלל אתה יכול לפסוע אף אם השני לא פסע עדיין.