האם אפשר למכור עבירות לאדם אחר?

  • י"ז אייר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי חבר שחזר בשאלה ועכשיו הוא אתאיסט גמור. האם מותר לי לשלם לו כסף, כדי שהוא יקנה ממני את כל העבירות שאני עשיתי ושאני אעשה? כי אני נורא מפחד מהעולם הבא. תודה

תשובה

שלום רב,

אין אפשרות למכור עבירות לאדם אחר. העצה היחידה היא לחזור בתשובה שלמה ושב ורפא לך.

מקורות: יעויין בשו"ת מחנה חיים חלק ב' (חלק חושן משפט סימן כ) שהאריך להוכיח שאין שום אפשרות לאדם למכור לחברו את עוונותיו. וע"ע בשו"ת מהרש"ם חלק ג' (סימן קנא) ובשו"ת חבלים בנעימים חלק ג' (חלק חושן משפט סימן צח) ובשו"ת באר משה חלק ד' (סימן פז) ובספר שמח זבולון (פרק ח) ובספר סגולות רבותינו (עמוד 305).

בברכה,

הלל מאירס