אמונה

שאלות על אמונה ופרנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי חוסר אמונה וביטחון בה` יתברך. אני מאד מאד מאד מפחדת להתחתן. אני רוצה להקים בית של תורה אבל אני כל הזמן פוחדת מהענין הכלכלי " מי יפרנס אותנו?" איך אתגבר על הפחד הזה ואתקרב לה` יתברך??

תשובה

שלום

ענין הפרנסה כלל לא תלוי במצב המשפחתי של האדם, כיוון שכל אדם נולד עם מזונותיו בידו. ופעמים שבזכות הילדים ההורים זוכים לפרנסה שיוכלו לזון ילדיהם. לכן צריך פשוט להתעלם מהנושא ברובד של החשש, ולהתייחס בצורה הפרקטית איך להנשא בצורה המואזנת ביותר מבחינה כלכלית. חיזוק באמונה כל אדם צריך בכל יום וזה ניתן לעשות או על ידי

לימוד קל בספרי אמונה ובטחון, או על ידי קריאה בספרי סיפורי צדיקים שבכוחם להכניס חמימות ואמונה בלב הקורא, רצוי לאדם לא לומר על עצמו אינני מאמין אלא לנקוט לשון חיובית עדיין אינני מאמין בשלמות או חסר לי עדיין קצת באמונה, כיוון שלדיבור יש כח לפעול, וביחוד באמונה כאשר מדברים אפילו לא עם לב שלם בצורה מאמינה ,יש בכך לתת חוזק לאמונה ולבטחון.