נשים

האם מותר לנערה ללכת עם שיער פזור?

  • ג' אייר התשע"ח

שאלה

לכבוד הרב, רציתי לדעת בעניין הצניעות, האם מותר לנערה ללכת עם שיער פזור? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נחלקו הפוסקים האם מותר לאישה רווקה ללכת עם שיער פזור (משנה ברורה סימן עה ס"ק יב). טעם האוסרים הוא משום צניעות. ודעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל להתיר (שו"ת יביע אומר חלק ד' חלק אבן העזר סימן ג אות א-ב), ולכן אם את נוהגת על פי פסקיו תוכלי להקל בזה. ומכל מקום אם זה נראה חריג לאזור שאת נמצאת בו, מן הראוי להתאים את עצמך למנהג המקום.

בברכה,

הלל מאירס