נשים

מניעת הריון כשיש סיכון לעובר

  • ג' אייר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב

לי ולבעלי יש שני בנים, אנחנו מאוד רוצים ילד נוסף, אבל שנה לא הצלחנו להרות ואז כבר מספר פעמים ברצף חוינו הפלות ואז הריון חוץ רחמי עם ניתוח שהסתבך. בסוף גם טיפלו בי בחומר כימאוטראפי שנקרא מטרוטקסאט שיכול להעלות סיכוי גדול למומים בעובר או לחלופין להפלות חוזרות אם לא להמתין תקופה של חצי שנה עד שנה. הרופאים אמרו לי שאני יכולה להכנס להריון אחרי חודשיים, אבל אני קראתי שעדיף לחכות אפילו שנה כי החומר רעיל ויכול לפגוע בבריאותו של העובר. אני בדילמה נוראית. אני יודעת שהכל בידים של הקב"ה אבל מצד שני מרגישה שאני לא אסלח לעצמי עם יקרה משהו לעובר. מה עליי לעשות? לסמוך על הקב"ה ולהרגיש חסרת אחריות או להתאפק ולמנוע הריון? זה מאוד דחוף לי כי אני כולי בדאגות ולבטים. תודה מראש על תשובתך!

תשובה

שלום וברכה

אם לפי דברי הרופאים את כבר יכולה להיכנס להריון אין מקום לחשוש יותר.