נשים

מעמד אישי

  • י"ח ניסן התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב בעבר היה לי בן זוג ללא נישואים כ7 שנים כשנה לפני שהחלטתי שזהו עשיתי צעד מטופש וביקשתי ממנו להתקדש מול 2 עדים. נכנסו לחנות בלי להכיר את העדים שהיו בעל החנות וקרוב רחוק שלו והוא קידש אותי בפניהם עם טבעת ששייכת לו.באותו זמן לא ידעתי שחייבים להיות שומריי שבת ושלא יהייה בינהם קרבה משפחתית. כשרציתי לסיים את הקשר ביררתי עם בעל החנות והוא אמר שהוא שומר שבת אבל מדליק לשניי ילדיו הנכים טלויזיה בשבת שלא ישעמם להם והשני בכלל עם נפש חולה שכאשר הוא לא רגוע הוא נוסע לים כי הוא אדם עצבני מאוד ונוטל כדורים.לא ידעתי את כל זה אז. האם אני צריכה לעבור גט לחומרה או ששני העדים הללו פסולים?

תשובה

שלום וברכה

את צריכה גט ולא נראה שזה לחומרא אלא מעיקר הדין.

תגשי למשרדי הרבנות והם ידריכו אותך מה בדיוק לעשות. אל תחששי, הגבר לא יוכל לעכב אותך ובעז"ה מהרה תשוחררי להינשא.

עלי והצליחי,