חברה והשקפה

כתוב שמשה נבחר להיות המנהיג מכיוון שהיה רחמן

  • י"ח ניסן התשע"ח

שאלה

כתוב שמשה נבחר להיות המנהיג מכיוון שהיה רחמן  האם זה מספיק כדי לבחור מישהו שיהיה מנהיג? הרי כל אחד היה מרחם אם היה רואה איש מצרי מכה איש עברי או ללכת אחרי הכבש ולתת לו מים אלו דברים שהם אנושיים מה מיוחד בזה? מה הניסיון שלו היה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

משה רבנו נקרא "רבנו", בגלל שגם היה רבנו הגדול. בפרשת ויתרו ופרשת בהעלותך תוכל לקרוא כיצד משה רבנו היה משיב לישראל על שאלות הלכתיות מורכבות מבוקר ועד לילה, וגם לאחר שהוקם מוסד שבעים הזקנים, היה משה רבנו משיב על השאלות הקשות ביותר.

משה רבנו היה גם עניו מכל האדם, וצדיקותו היתה גדולה משל אנשים אחרים דווקא משום שגדל בבית פרעה, ולמרות שנכונו לו חיי עושר ורווחה - היה מוכן לוותר על הכול עבור אהבת ישראל.

בברכה,

דניאל בלס