חגים ומועדי השנה

האם מותר לנשים להסתפר לפני שביעי של פסח?

  • י"ד ניסן התשע"ח

שאלה

האם מותר לנשים להסתפר בחול המועד, לקראת חג שני של פסח? תודה

תשובה

שלום רב,

גם לנשים אסור להסתפר בחול המועד. ואין היתר להסתפר לפני יום טוב אחרון של פסח. אמנם מותר להן להסיר שיער משאר הגוף במשך כל ימי חול המועד בין ביד ובין בכלי.

מקורות: מש"כ שאיסור תספורת בחול המועד שייך גם בנשים - כן הוא במשנה ברורה (סימן תקמו ס"ק טז) בשם הגר"א ופרי מגדים.

ומש"כ שאין היתר להסתפר לפני יום טוב אחרון של פסח - כן מפורש בברכי יוסף אורח חיים (סימן תקלא) ובחידושי החתם סופר על השלחן ערוך (סימן תקלא). וכן הוא עוד בשו"ת חתם סופר (חלק אורח חיים סימן קנד ד"ה והנה בנב"י).

ומש"כ שמותר לנשים להסיר שיער משאר מקומות בגוף בין ביד ובין בכלי - כן כתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן תקמו סעיף ה). אמנם יעויין חזון עובדיה יום טוב (עמוד ריא) שלדעתו היתר זה הוא דווקא לנשים נשואות.

בברכה,

הלל מאירס