שו"ת פסח

אכילת מרור

  • י"ד ניסן התשע"ח

שאלה

שלום וברכה,
אני לא אוכלת פירות וירקות עוד מהיותי קטנה, רק מבושל כמו תפוחי אדמה ועוד קצת......
רציתי לדעת לגבי אכילת מרור בליל הסדר מה אני צריכה לעשות אם ממש קשה לי לאכול את זה אני לא רגישה וזה לא ענין של סכנה אבל אני כמעט לא מצליחה לבלוע, זה מאד לא נעים לי לאכול את זה אני בערך נחנקת,
תודה.

תשובה

שלום וברכה

סליחה שלא ענינו בזמן.

מצווה גדולה לאכול מרור ואף אם זה קשה מאוד עדיין שווה להתאמץ ולבלוע ולזכור שבכך את זוכה לקיים את המצווה הגדולה של אכילת מרור ולקנות חיי נצח.

אציע שתשקלי לפני החג הבא בעז"ה כזית מדוייק וכך לא יהיה לך קשה לאכול את הכזית.