חגים ומועדי השנה

שלום ברצוני לשאול כמה שאלות

  • י"ב ניסן התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב.

1. האם אחרי כל כוס ששותים בליל הסדר חובה לשטוף אותו או שזה רק מנהג?
2. בליל הסדר כשמברכים על הביצה "שהכל", האם צריך לברך ברכה אחרונה?
3. האם מותר לאכול בשר צלוי בליל הסדר?
4. אם מבשלים את הבשר ואחר כך צולים אותו האם מותר או אסור לאכול את הבשר?

תודה רבה על העזרה!!!

תשובה

לכבוד השואל,

1 - חובה לשטוף רק לכוס של קידוש ולכוס ברכת המזון.

2 - נראה שראוי לכוין בשהכל שיפטור גם מה שצריך ברכת שהכל אחר כך באמצע הסעודה (כגון גלידה או שוקולד), ושוב לא יצטרך לברך ברכה אחרונה. או שיאכל פחות מכזית ממנו.

3 - במקום או בקהילה שנהגו שלא לאכול צלי בליל הסדר, אסור. (שולחן ערוך אורח חיים תעו)

4 - לשון המשנה ברורה (שם סעיף קטן א'): "אם בישלו מתחלה במים ואח"כ עשאו צלי קדר יש לאסור מטעם זה [מראית העין: שיחשבו שאוכל צלי];  ומיהו לצורך חולה קצת יש להקל בזה. ואם היה צלוי ואח"כ בשלו מותר לכל:"

בברכה,

רב נחום