שו"ת פסח

ארבע כוסות בליל הסדר.

  • ו' ניסן התשע"ח

שאלה

יש לנו בעיה בליל הסדר בקשר ל4 כוסות יין.
אבא שלי לא יכול לשתות יין בגלל שאסור לו אלכוהול. מצד שני גם תירוש הוא לא יכול לשתות בגלל רמת הסוכר. בדרך כלל בקידוש/ הבדלה זה לא כ"כ נורא, אבל כשזה 4 כוסות הוא לא שותה, הוא שותה בליל הסדר תירוש רק 2 כוסות ראשונות וכך הוא מפספס את המצווה, כי הוא מפחד על הבריאות שלו. יש פיתרון במצב כזה?

תשובה

שלום וברכה

שישתה בכל כוס רק  45/50 מ"ל וכך יוכל לשתות את כל הארבעת הכוסות כהלכה..

בהצלחה,