חגים ומועדי השנה

עוגיות פפושדו בפסח

  • ו' ניסן התשע"ח

שאלה

האם מותר לאכול בפסח את עוגיות פפושדו מכיוון ששמעתי שכדאי להימנע וההיתר של הרב עובדיה היה מכיוון שלא היה מבחר של מוצרים והיום שיש מבחר אז כדאי להימנע. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, מותר לספרדים לאכול עוגיות פפושדו בפסח. לפי דעתו ההיתר הוא לכתחילה. ואין עניין להימנע, אולם לדעת הגר"מ אליהו זצ"ל, הדבר אסור בהחלט. אם אתה נוהג בכל ההלכות כדעת הגר"ע יוסף זצ"ל, תוכל להקל בזה כדעתו. אמנם יש להדגיש שלפי מנהג האשכנזים, אסור לאכול עוגיות אלו בפסח, היות ולשו אותן במי פירות.

מקורות: ראה דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן מב). ודעת הגר"מ אליהו זצ"ל נמצאת בספר מאמר מרדכי (למועדים ולימים, פרק ד סעיף יד-טו). ולגבי מנהג האשכנזים, ראה רמ"א אורח חיים (סימן תמד סעיף א, וסימן תסב סעיף ד).

פסח כשר ושמח,

הלל מאירס