חברה והשקפה

איך מבדילים בין מחשבות?

  • ג' ניסן התשע"ח

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן שלום.
אחרי שלמדתי את חכמת המוח האנושי התחלתי להאמין בדברים שאני רוצה שיהיו לי בחיי אך עם זאת אחרי תקופה גיליתי כמה היצר חכם וכמה הוא עלול לבלבל אותנו.
שאלתי איך ניתן להבחין בין מחשבה של היצר הטוב וההפך?ואם אין תשובה אשמח לברכת הרב ללב מבין, תודה.

תשובה

 שלום וברכה,

איני הרב זמיר כהן שליט"א, אך אשמח להשיב לשאלתך.

כדי להבדיל בין היצר הטוב ליצר הרע, צריך להבחין במבחן התוצאה: אם זכית להתחזק ולהתקרב לבורא עולם לאורך זמן, אז העצה אכן הגיעה מן היצר הטוב. ואם העצה שבלבך גרמה לך להתרחק מבורא עולם, אז העצה הגיעה מן היצר הרע.

כך לדוגמה, היצר הרע עלול להטעות את האדם להתחזק יותר מכפי כוחו, וכך ישבר, ואז יתרחק מבורא עולם. היצר הרע גם עלול להטעות את האדם שהוא "חוטא" ולא ראוי להתפלל, וכך ירחיק אותו מבורא עולם.

כך שהכול תלוי בגמר המעשה.

ראה עוד במאמרי "איך להבדיל בין היצר הטוב ליצר הרע?"

 https://www.hidabroot.org/article/107249

ומאמר על מלחמת היצר:

https://www.hidabroot.org/article/107249

בהצלחה רבה בעז"ה!

בברכה,

דניאל בלס