חברה והשקפה

האם יש אנרגיה בחפצים?

  • ב' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום,
רציתי לשאול האם לחפצים שונים יש אנרגיות לפי היהדות? האם ייתכן שחפץ מסוים ישפיע לרעה או לטובה? למשל- שרשרת שהייתה שייכת לסבתי, והיו לה חיים לא קלים, האם עדיף להימנע מענידת השרשרת? וכן אם אני מוסרת חפץ שמזכיר לי משהו שלילי, האם ישפיע לרעה על מי שיקבל אותו?
אני שואלת כי פעם קראתי שלכל חפץ יש חפץ- רצון שישתמשו בו באיזשהו אופן, והשאלה אם יתכן שהחפץ הוא שלילי ואז עדיף לא להשתמש בו.
תודה רבה ויישר כוח על האתר, אני לומדת ממנו המון.

תשובה

שלום וברכה

בגמרא מבואר שהחפץ שהצדיק משתמש בו יש בו קדושה וברכה וכך מבואר בספרים הקדושים שחפצים של רשע יכולים לקבל כוח רע.

אבל לא צריך לחשוש שבגלל שהסבתא סבלה בחייה אף השרשרת לא חיובית, ניתן לענוד את השרשרת ללא חשש. אם את מרגישה לא טוב עם השרשרת לכי לצורף שיפתח את השרשרת ויחברה מחדש.

בברכה,

בנימן שמואלי