חברה והשקפה

האם יש עבירה מהתורה להיות צמחוניים?

  • ב' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום הידברות, יש לי כל מניי דברים שלא ברורים לי לגבי אכילת בשר.
ה' אומר שהוא מרחם על כל הבריות, אבל הוא נותן לנו לאכול יצורים חיים.. שמעתי שה' מתיר לאכול בשר כי הוא מעדיף שבני אדם יוציאו את הרוע שלהם על חיות ולא על בני אדם אחרים, מה שאומר שה' בעצמו מסכים עם זה שיש רוע בלאכול בעלי חיים...
ומישהו אמר לי שאם אני לא אוכלת בשר אז אני מכעיסה את ה' כי אני חושבת שאני יותר "רחמנית" ממנו, שהוא מתיר לאכול בשר ואני אומרת שזה לא מוסרי.. אני בקושי אוכלת בשר כי זה עושה לי רע להכניס את זה לגוף שלי..
אז אשמח לדעת, האם יש עבירה בלהיות צמחוניים? (זה לא גורם לי להנאה לאכול בעלי חיים, למרות שבע:ח נבראו בשביל האדם)
והאם זה נכון ששמעתי שביום מין הימים כשהעולם יגיע לשלמות רוחנית אז אנשים לא יאכלו יותר בשר כי לא יהייה יותר רוע?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יצורים חיים נאכלים גם בטבע. הם לא מודעים לשאלות של טוב ושל רע, ואין להם תלונות על הבריאה. כי הם אינם יצורים בעלי בחירה חופשית בין טוב לרע. קראי מאמר זה:

https://www.hidabroot.org/he/article/132434

לנו בני האדם ניתן חוש מוסרי ובחירה בין טוב לרע, ולכן אנו שואלים שאלות מסוג זה.

אין "רוע" באכילת בעלי חיים בדרך המותרת, בשחיטה כשרה.

אין איסור ביהדות להיות צמחוני, אך ישנה בעיה מוסרית ברעיון הצמחונות, כאשר אדם חושב שהוא "רחום" יותר משאר האנושות בכך שאינו אוכל בשר. יש בכך מידה של גאווה ופרישה מן הציבור, וגם הסתכלות לקויה על הבריאה - שהרי רצון ה' שנקדש את החומר בדרגתנו הנוכחית, ולא נתנזר מן החומר. נזירות אינה דבר רצוי.

היו שסברו שלאחר הגאולה לא יהיה עוד צורך באכילת בשר, כי נשוב לדרגת האדם הראשון בגן-עדן.

ראי עוד:

צער בעלי חיים: לא בכשרויות למהדרין:

www.hidabroot.org/he/article/90810

האם להיות צמחוני זה יותר מוסרי?

https://www.hidabroot.org/he/article/101813

מה המטרה של מצוות הקורבנות:

https://www.hidabroot.org/he/question/109247

בברכה,

דניאל בלס