אבנים על הקבר

  • כ"ז אדר התשע"ח

שאלה

לכבוד הרב שלום! אחותי הלכה לקברה של אימי ז"ל עם עוד אנשים, הם אמרו לה שהיא צריכה להניח אבן על הקבר וכשהיא הולכת להוציא, אני אף פעם לא שמעתי על דבר כזה, אני יודעת שמניחים אבן להראות שאנחנו נמצאים, אבל להוציא? כביכול להראות שהלכת... נשמע לי לא הגיוני, האם זה נכון? אשמח להסבר. תודה מראש!

תשובה

שלום רב,

עד כמה שידוע אין מקור להוריד אבנים מהקבר כשהולכים משם, ולא נשמע כדבר הזה, אדרבה מובא בבאר היטב חלק אורח חיים (סימן רכה סק"ח) בשם דרשות מהר"ש, שמה שתולשין עשב או צרור ומשימין על מצבה, אינו אלא משום כבוד המת, להראות שהוא היה על קברו. ולפי זה אין להוריד את האבן מהקבר.

בשורות טובות,

הלל מאירס