מה מותר לפי תורה

  • כ"ז אדר התשע"ח

שאלה

בוקר טוב
כבוד הרב עד היום היה לי רכב ששלמו לי בעבוד ה 35מליום דלק והוצאת רכב. מכרתי אותו מחנק כלכלי ואני חוזרת לנסוע באוטובוסים. אצלנו בחיפה עולה חופשי חודשי בסביבות 217 לכיוון 5.9 ויומי 13.5
ויש מונית שירות צהובה 5.9. ברצוני להיות חופשייה וגמישה שיתאפשר לי לעלות למקדים
אז רוצה לבקש מהעבודה שישלמו לי על כיוון שסך הכל 5.9 *2 = 11.8 ליום וככה אתמרן בין חופשי חודשי והמשתלם כספית וחוסך זמן.
זה בסדר הלכתית גם אם יצא לי בחודש נגיד 5.9 לשני כיוונים 11.8 * ימי עבודה 22 בערך
ובסוף אשלם חופשי חודשי אז יצא לי הפרש לכיס מאה ומשהו במקרה ולא אשלם מונית שירות

תשובה

שלום וברכה

מותר לך לבקש ממקום העבודה כרצונך ונקווה שהם יתנו לך כפי מבוקשך.

בהצלחה,