תפילה וברכות

עניית אמן והפסק בתפילה

  • י' אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב,
א. אני מבינה שבתפילת שמונה עשרה אין לענות אמן בקדיש ובקדושה, אך יש להפסיק את התפילה ולכוון. האם זה נכון?
ב. האם להפסיק להתפלל ולכוון לכל אורך הקדיש/ הקדושה?
ב. אם אני מתפללת עדיין תפילה אחרת (למשל, עלינו לשבח) ואומרים קדיש, האם יש לנהוג באותו אופן? כלומר גם, לא לענות, אך לכוון?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום וברכה

א. נכון.

ב. ראוי לעצור עד לאחר דאמירן בעלמא וכן לכל אורך הקדושה.

ג. יש לענות את כל האמנים בעת אמירת עלינו לשבח. ראי את כל הכללים https://www.hidabroot.org/question/223026

בהצלחה,