תפילה וברכות

עניית אמן באמצע תפילה פסוקי דזמרה

  • ב' אדר התשע"ז

שאלה

שלום הרב כולנו יודעים שאסור לדבר באמצע תפילה אבל לענות אל ארבעת הדברים הללו כן מותר שזה 1. עניית על ברכו 2. מודים אנחנו לך ( רק ג' תיבות הללו ) 3. קדיש עד דאמירן בעלמה ואימרו אמן 4. וקדושה עכשיו. אם זה באמצע פסוקי דזימרה מותר אפילו באמצע פסוק רק כמובן לחזור אח"כ על תחילת אותו פסוק אבל מה קורה אחרי פסוקי דזימרה?. תודה

תשובה

שלום וברכה

בפסוקי דזמרא עונים אמן על כל ברכה

באמצע קטע בברכות קריאת שמע הנשים שאומרות בשם ומלכות עונים רק על קדושה ברכו ועל יהא שמה רבא וכן על דאמירן בעלמא. בנות ספרד שאינן אומרות את ברכות קריאת שמע בשם ומלכות יכולות לענות על כל אמן.

בתפילת העמידה אין עונים כלל. בכל הדברים הנ"ל שותקים ומכוונים בהירהור בלבד.