חגים ומועדי השנה

האם מותר לעבוד בפורים?

  • ה' אדר התשע"ח

שאלה

האם מותר לעבוד בפורים? תודה רבה על העזרה!!

תשובה

שלום רב,

א. המנהג הוא שלא לעבוד ביום פורים (רמ"א סימן תרצו סעיף א), אך מותר לעבוד בליל פורים (אשרי האיש חלק ג' פרק מח סעיף ג, וחזון עובדיה פורים עמוד קצה).

ב. מותר למכור בחנות גם ביום פורים, אלא שיש לראות שלא ימשך בה ויתבטל משמחת פורים (ראה משנה ברורה שם ס"ק ג, ו, ערוך השלחן שם סעיף ב, אשרי האיש שם, וחזון עובדיה שם עמודים קצה-קצו).

ג. מי שחוגג פורים בי"ד מותר לו לעבוד בט"ו, ומי שחוגג פורים בט"ו מותר לו לעבוד בי"ד.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (שם סעיף ב) שכתב, שאפילו במקום שנהגו (שלא לעשות מלאכה בפורים) לא נהגו אלא ביום מקרא מגילה בלבד, אבל לאסור את של זה בזה אינו מנהג. וכן הוא בחזון עובדיה שם (עמודים קצח-קצט). ואפילו לפי המשנה ברורה (סק"ז) שכתב, שיש מחמירין בזה, ונראה שתלוי במנהג אותו המקום. הרי בזמנינו המנהג הוא שעושים מלאכה כמו ביום חול רגיל. וכ"כ בספר נטעי גבריאל פורים (פרק עט הערה ט).

בברכה,

הלל מאירס