חברה והשקפה

השגחה פרטית מזלות ומה שביניהם

  • כ"ט שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרבנים אצטט קטע שקראתי מתוך ספר"מי שעל פי מזלו או השגחת ה' אינו מוצלח והוא עני ומדוכא.."
ציטוט זה עורר בי כמה שאלות:

מה זאת אומרת על פי ההשגחה או על פי המזל?לא הכל על פי ההשגחה?
האם גם ה' חלילה לא יכול על המזל לאחר שקבע אותו על האדם?ומה באמת עניין זה של המזל ביהדות? מה זה בידיוק ?איך הוא נקבע? ולמה הוא נקבע רע...מה נשמה טהורה שבא לעולם ועוד לא חטאה צריכה לקבל מזל רע והאדם צריך לסבול כל החיים?על פי מה זה מתנהל ? הרי אומרים שהכל לטובה אז איך ניתן לסדר את הסתירה הזו לכאורה שאדם מקבל מזל רע מלכתחילה כשיכל לקבל מזל שהוא טוב....

תשובה

שלום וברכה

אין דבר בעולם שלא נעשה בגזירתו יתברך.

יש דברים שהקב"ה גזר לפני הלידה לצורך תיקונים של גילגולים או תיקון שהוא חלק מתיקון עולם במלכות שד-י.

יש דברים שהם בהשגחה הכוונה גזירות שמתחדשות עקב מצוות ועבירות של בני אדם בכל שנה ושנה.

בהצלחה,