חברה והשקפה

למה האדם מחפש קרבת ה’?

  • כ"ח שבט התשע"ח

שאלה

אני מוצא את כבר שנים רבות תר אחרי קרבת ה'. אני מבין שזה הדבר היחיד שבאמת ישמח אותי.

שאלתי היא מדוע באמת אני כל-כך כוסף לזה? האם זה רצון אגואיסטי של הנאה, שיהיה לי טוב, או שיש כאן משהו יותר עמוק?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אתה כוסף לזה, כי יש לך נשמה גבוהה. אנשים רוחניים יותר חשים בתכלית קיומם - שהיא מעבר לחומר, ומחפשים אחריה.

אכן אין דבר יותר משמח ממשמעות החיים, שהוא עיקר ותכלית כל קיומנו להכיר את רצונו של הקב"ה, ולמלא את ייעודנו האמתי בקיום התורה והמצוות.

ראה כאן סיפור אישי שלי, ומה גרם לי להבין שיש תכלית רוחנית לחיים:

https://www.hidabroot.org/article/119366

לעצם שאלתך,

רצון הוא אגואיסטי כשהוא מתרכז באדם בעצמו. אדם שגונב מאחרים הוא אגואיסט, אדם שמחלק צדקה הוא נדיב.

כמובן שגם באנוכיות (אגואיזם) וגם בנתינה יש דרגות שונות, ולא תמיד אדם נותן מתוך אהבת האחר. אך המטרה שלנו היא להתחזק עוד ועוד באהבת ה' לשמה.

אמרו חז"ל שמתוך שלא לשמה - יבוא לשמה. וכן שהמאור שבתורה מחזירה את האדם למוטב.

חשוב על אב שמחנך את ילדו לתת צדקה לעניים, עד שילדו גדל ומפתח את מידת הרחמים על עניים ונזקקים. מה שאין כן ילד מפונק שלא ראה בחייו עניים, ובבגרותו עשוי לזלזל בעני היושב על המדרכה. כלומר התורה מפתחת את מידותנו על התכלית הגבוהה של האהבה.

האידיאל הוא להגיע לאהבה שאינה תלויה בדבר, לא בגלל הפחד מעונש ולא בשביל לבקש שכר, אלא אך ורק מתוך אהבה לקב"ה. ראה:

https://www.hidabroot.org/article/214667

לסיכום אמליץ לך לקרוא חוברת קצרה שכתבתי בשם "שיחה גורלית" (חפש בגוגל) שעוסקת רבות בנושא תכלית החיים ומשמעות התורה והמצוות. אני בטוח שתהנה!

בברכה,

דניאל בלס