חגים ומועדי השנה

זכר למחצית השקל למנהג הספרדים

  • כ"ג שבט התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב: רציתי לדעת בבקשה מהו ערך זכר למחצית השקל לפי הספרדים היום? ומהו ערך גרם כסף היום? התשובה דחופה לי אני רוצה להכריז בשבת בבית הכנסת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים יש לתת לזכר למחצית השקל סכום ששווה לערך של 9 גרם כסף טהור (ראה שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן פו, וחזון עובדיה פורים עמודים קב-קד).

נכון להיום 9 גרם כסף - שווה בסביבות 16.60 ש"ח, אולם זה משתנה מיום ליום - ולכן יש לבדוק לפני הנתינה כמה הוא השווי נכון לאותו יום.

וראה עוד https://www.hidabroot.org/question/241900

בברכה,

הלל מאירס