חגים ומועדי השנה

כמה כסף צריך לתת זכר למחצית השקל?

  • כ"ב שבט התשע"ח

שאלה

מה ערך מחצית השקל השנה בשקלים חדשים? תודה

תשובה

שלום רב,

האשכנזים נוהגים לתת שלושה חצאים של המטבע המקומי. והנוהגים כדעת הגר"א יכולים להסתפק בנתינת מטבע אחד כזה.

אולם הספרדים נוהגים לתת סכום ששווה לערך של 9 גרם כסף טהור. ומי שמצבו הכלכלי קשה, די שיתן מטבע של חצי שקל לזכר מחצית השקל.

נכון להיום 9 גרם כסף טהור שווה כמעט 17 ש"ח, אולם יש לבדוק לפני שאתה נותן מהו השווי נכון לאותו יום.

מקורות: לגבי מנהג האשכנזים - ראה רמ"א אורח חיים (סימן תרצד סעיף א). ודעת הגר"א נמצאת בספר מעשה רב (אות רלג).

ולגבי מנהג הספרדים - ראה שו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן פו), וחזון עובדיה פורים (עמודים קב-קד).

בברכה,

הלל מאירס