נשים

האם מותר ליהודיה רווקה להיות פונדקאית?

  • י"ט שבט התשע"ח

שאלה

האם מותר ליהודיה רווקה להיות פונדקאית? ואם כן - האם זה לכתחילה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לאישה אפילו רווקה לשמש כאם פונדקאית, היות שיש דעות בהלכה שהיא נחשבת האם, ואז יש חשש שאח יבוא להתחתן עם אחותו (וכפי שמצינו חשש זה בחז"ל, יעויין מסכת יבמות דף לז עמוד ב, ושלחן ערוך אבן העזר סימן ב סעיף יא. ומטעם זה כתב בשו"ת יביע אומר חלק ב' חלק אבן העזר סוף סימן א לאסור לקבל תרומת זרע מאיש אחר. ע"ש. והוא הדין והוא הטעם בנידון זה. וכ"כ בשו"ת בריתי שלום חלק ד' סימן טו שאין שום היתר לאישה יהודיה לשמש כאם פונדקאית משום החשש הנ"ל. וע"ע בספר רץ כצבי, ענייני פוריות, פרקי מבוא פרק ד).

וראי עוד https://www.hidabroot.org/question/238852

בברכה,

הלל מאירס