שאל את הרב - כללי

האם יתרו התגייר?

  • י"ט שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יתרו כשקיבל עול מלכות שמיים, קיים 7 מצוות נח או התגייר? ואם התגייר מדוע לא עלה לארץ?

תודה תודה כתמיד

תשובה

שלום רב,

לפי דברי הגמרא במסכת זבחים (דף קטז עמוד א) יתרו התגייר. אמנם יעויין אור החיים (במדבר פרק י פסוק ל) שרוצה לומר שיש בזה מחלוקת תנאים במכילתא אם יתרו התגייר או לא.

יתרו חזר למקומו ולא עלה לארץ משום שרצה לשוב לנכסיו ומשפחתו (במדבר שם, ורש"י שם), ויש אומרים שחזר למקומו כדי לגייר את ארצו או לפחות את בני מולדתו (יעויין אור החיים שם).

בברכה,

הלל מאירס